Mama hotel

  • 2016. 06. 13.
  • Varjú Lajos

Jelen cikkünk a Határaink című sorozatunk 3. része.

Leválás a szülőkről. Nehéz téma, már beszéltünk róla veled. Ne haragudj, ígérem utoljára, de még egyszer előveszem. Nem tehetek mást. Hiszen ki tudna ellenállni egy 22 éves szépségnek, ha az illető a saját lánya. A következőkben tehát Varjú Ági gondolatait osztom meg veled. Tanulságos lehet számodra is, hogyan gondolkodik egy éppen csak felnőtté vált lány.

Kiköltözés a mama hotelből. Mikor? Hogyan? Mi van, ha a szülő nem akarja?

Azt hiszem a mai világban nagyon elterjedt a kényelmesség kultúrája. Minél kevesebbet küzdeni. A komfortzónában maradás. Kevés a határozott, célt követő ember. Az ok sokfele lehet. Lehet, hogy sok benned a félelem, nem vagy biztos önmagadban vagy egyszerűen tök jó, ha kiszolgálnak. Lehet, hogy anyukádnak van arra szüksége, hogy téged „segítsen”, neki nem megy a leválás. Akármi is legyen az ok, szembe kell nézned valamivel: azt, hogy ki vagy és mire vagy hivatott, a szüleid nélkül kell felfedezned. Nem a szerepeid határoznak meg, nem a munkád vagy, nem az a lényeg, hogy kinek a gyerekének születtél, nem a leendő társad által leszel valaki. Ezek szerepek. Olyan szerepek, amiket csak úgy tudsz betölteni teljesen, ha tudod, hogy kinek vagy teremtve.

Ki vagyok én? Azt hiszem az egyik legfontosabb kérdés az életünkben. Hatalmas szabadság az, amikor rájössz, hogy Isten mire hívott el. De ezért küzdeni kell. Neked. Nem az anyukádnak, nem az apukádnak. Ezt a harcot egyedül kell megvívnod, természetesen az Istennel az oldaladon.

Abban biztos vagyok, hogy ez kifizetődő. Amikor szembesülsz azzal, hogy ki vagy, hogyan oldod meg a problémáidat, hogyan reagálsz egy váratlan helyzetre,hogyan takarítasz, főzöl, akkor tisztábban látod, hogy milyen társra van szükséged és te milyen társa tudsz lenni valakinek. Egy társ, aki te vagy. Nem az anyukád fia, nem az apukád lánya. Te. Csak te. Vágysz erre? Akkor érdemes elkezdened dolgozni rajta. Lehet, hogy nem lesz könnyű, de hidd el meg tudod oldani.

Döntések előtt állsz, de pontosan ez a lényeg. Önálló döntéseid által formálódik ki az éned.

Címke: