Mitől lehet jó? - Görcsök helyett megértés

  • 2016. 11. 21.
  • Varjú Lajos

Jelen cikkünk a Beszélhetünk az intimitásról? című sorozatunk 7. része.  

A jó szex az érzelmi és szellemi közös életetek ápolásának gyümölcse. Az örömteli szex előszobája az, ha meghallgatod a társadat, beszélgettek, minőségi időt töltötök el egymással. Ha tudtok együtt imádkozni, ha elfogadást tükröztök és ha esetleg elmosogatsz, akkor is, ha nem te következel. Ha férfiként elfogadod, hogy a feleséged számára a szex érzelmi ráhangolódás kérdése. Ha nőként elfogadod, a férjed legalább 30-szor többször gondol erre, hogy neki ez egy érzékeny pont. Ha elfogadjátok a különbözőségeiteket és törekedtek azt a dimenziót megtalálni, ahol mindketten biztonságban érzitek magatokat és a félelem messze elkerül benneteket. Ha szavaitokkal, mozdulataitokkal, tetteitekkel ehhez hasonló üzeneteket tudtok küldeni egymásnak:

„Drágám, a szex nem célja, hanem gyümölcse a kapcsolatunknak! Tudom, hogy a kiegyensúlyozott intimitás nem jön magától. Tudom, hogy akkor vagyunk boldogok, ha érzelmileg, ha lelkileg közelséget élünk át. Tudom, hogy ha erre törekszünk, az intimitás is örömteli lesz!”

„A szex nem házastársi kötelezettségem! De törekszem az intimitásra, keresem a megoldást a rendszeres ölelkezésre, mert megértettem, hogy ez fontos neked, fontos a kapcsolatunknak”

„A szex nem a teljesítmények helye! Arra törekszem, hogy félelem nélkül feloldódjak az intimitásban. Nem akarok olyat csinálni, ami téged zavar, ami eltávolít. Nem én vagyok a fontos, hanem mi. Kérlek te is törekedj erre! Beszéljünk róla!”

„Senki más ne mondja meg, hogy mi a jó nekünk, csak te és én! „Heti mennyi? És úgy próbáltátok? Szabaduljatok fel erre és arra!” – gondolatok helyett fedezzük fel egymást, értsük meg egymást, és közösen tapasztaljuk meg a mi világunkat!”

„Amikor ölelkezünk, átlépek a szeretet- szerelem különleges dimenziójában. Nagyon jó átélni így is, hogy egy test vagyunk. Az pedig különlegesen megdobogtatja a szívemet, hogy fantasztikus örömet tudunk adni egymásnak.”