Az eskü

Vele szenvedek

  • 2017. 02. 07.
  • Varjú Lajos

A kapcsolat kríziséről már írtam, de itt egy kicsit másról van szó. Mi van akkor, ha a társunk egyéni krízisbe kerül. Megbetegszik, elveszíti az állását, megbántják, akit barátjának vélt, az nem is az, önértékelési zavart él meg, stb. Amikor ilyen történik vele, az nekünk is fájdalom és nekünk is veszteség.

Címke: 

Vele megelégszem

  • 2017. 01. 30.
  • Varjú Lajos

Megelégedettség, mint olyan sok minden, döntés kérdése. Amikor kimondod az IGEN-t, akkor nem csak arra teszel esküt, hogy hű leszel, hanem arra is, hogy megelégszel vele. Ez azért nagy csapda. Hiszen a kapcsolat elején, esetleg rózsaszín köd közepén minden kicsit másnak látszik, mint később, a nyirkos, ködös, sokszor feszült hétköznapokon. Ami akkor „milyen aranyosan szuszog, amikor alszik”, az később lehet, hogy „halálra idegesít, ahogy horkol”. Pedig ugyanazt csinálja.

Címke: 

Hozzá hű leszek

  • 2017. 01. 16.
  • Varjú Lajos

Egyszer egy fiatal lány kért tőlem segítséget. Elmondta, hogy rendkívül feszült, bizonytalan és szorong. A beszélgetések során arra törekedtem, hogy meg tudja fejteni a szorongásának okát, forrását. A lelki nehézségeink megoldásának kulcsa ugyanis az, ha felfedezzük, hogy mitől is félünk. Mert akkor tudunk lépni, változtatni.

Címke: 

„Szeretem!” 3. rész

  • 2017. 01. 09.
  • Varjú Lajos

Egyszer úgy ébredtem, hogy langyosodik az érzelem, a kapcsolat a feleségemmel. Nagyszerű gondolatom támadt: apróbb ajándékokat fogok vásárolni, és meglepem őt. A harmadik után tűnt fel, hogy az erőfeszítéseimhez képest nagyon csekély a változás. A légkör csak nem akart forrósodni. Sértődötten mondtam el a feleségemnek az érzéseimet. Ő ezt válaszolta: tudod, ha meglepsz azzal, hogy lemosod a kocsit, vagy kiporszívózod a lakást, abból sokkal jobban érzem azt, hogy szeretsz, mint ha ajándékot vásárolsz. És akkor jutott eszembe, hogy hasonló üzeneteket öt (mondom öt!) éve küldözget nekem, és én nem értettem, nem hallottam meg.

Címke: