Jól működő családi funkciók

Szerelő műhely, garázs

  • 2017. 07. 13.
  • Varjú Lajos

A család férfias funkciói. A férfiak megszerelnek, lemossák az autót, megfőzik a marhapörköltöt (a borsófőzeléket ritkábban) felteszik a képet a falra, és a nehéz bőröndöt felviszik az emeleti szobába. Védelmeznek, erősek, határozottak, kitartanak, és a vérüket adják a családjukért, önzetlenül. Hátukon viszik az egész családot. 

Dolgozószoba, alkotó-, olvasó sarok

  • 2017. 07. 03.
  • Varjú Lajos

A család egy biztonságos élettér, ami segíti kibontakoztatni azt, akik vagyunk. Olyan közösség, ahol mindenkinek joga van ahhoz, hogy az legyen, amit benne Isten megformált. Sőt, ez nem csak megengedő, hanem segítő funkció is. A jól működő családban mindenki örül a másik sikerének. Annak, ha felveszik az egyetemre, ha sikeres a munkájában, meg tud tervezni egy ruhát, vagy éppen meg tud írni egy cikket. És ezért az átélhető örömért tenni is hajlandó mindenki. Leginkább azt, hogy békén hagyják a másikat. Szó szerint.

A konyha

  • 2017. 06. 20.
  • Varjú Lajos

Belépve a lakásba a legnagyobb intenzitású érzékszervi hatás számomra a konyhából kiáramló, semmi mással nem felcserélhető illat, a finom étel illata. Ilyenkor rám tör az érzés, hogy szeretve vagyok, hiszen ezt az ételt nekem (is) készítette a feleségem. Az érzés, hogy gondoskodnak rólam, az egyik legfontosabb dolog, amire szükségünk van. Ez azt jelenti, hogy van valaki, akinek fontos a létem, aki rám gondol, amikor keveri a rántást, de már akkor is, amikor tervezi, hogy mit is főzzön, hogy örömet okozzon nekem.