Mitől lehet jó? - Görcsök helyett megértés

  • 2016. 11. 21.
  • Varjú Lajos

Jelen cikkünk a Beszélhetünk az intimitásról? című sorozatunk 7. része.  

A jó **** az érzelmi és szellemi közös életetek ápolásának gyümölcse. Az örömteli **** előszobája az, ha meghallgatod a társadat, beszélgettek, minőségi időt töltötök el egymással. Ha tudtok együtt imádkozni, ha elfogadást tükröztök és ha esetleg elmosogatsz, akkor is, ha nem te következel. Ha férfiként elfogadod, hogy a feleséged számára a **** érzelmi ráhangolódás kérdése. Ha nőként elfogadod, a férjed legalább 30-szor többször gondol erre, hogy neki ez egy érzékeny pont. Ha elfogadjátok a különbözőségeiteket és törekedtek azt a dimenziót megtalálni, ahol mindketten biztonságban érzitek magatokat és a félelem messze elkerül benneteket. Ha szavaitokkal, mozdulataitokkal, tetteitekkel ehhez hasonló üzeneteket tudtok küldeni egymásnak:

„Drágám, a **** nem célja, hanem gyümölcse a kapcsolatunknak! Tudom, hogy a kiegyensúlyozott intimitás nem jön magától. Tudom, hogy akkor vagyunk boldogok, ha érzelmileg, ha lelkileg közelséget élünk át. Tudom, hogy ha erre törekszünk, az intimitás is örömteli lesz!”

„A **** nem házastársi kötelezettségem! De törekszem az intimitásra, keresem a megoldást a rendszeres ölelkezésre, mert megértettem, hogy ez fontos neked, fontos a kapcsolatunknak”

„A **** nem a teljesítmények helye! Arra törekszem, hogy félelem nélkül feloldódjak az intimitásban. Nem akarok olyat csinálni, ami téged zavar, ami eltávolít. Nem én vagyok a fontos, hanem mi. Kérlek te is törekedj erre! Beszéljünk róla!”

„Senki más ne mondja meg, hogy mi a jó nekünk, csak te és én! „Heti mennyi? És úgy próbáltátok? Szabaduljatok fel erre és arra!” – gondolatok helyett fedezzük fel egymást, értsük meg egymást, és közösen tapasztaljuk meg a mi világunkat!”

„Amikor ölelkezünk, átlépek a szeretet- szerelem különleges dimenziójában. Nagyon jó átélni így is, hogy egy test vagyunk. Az pedig különlegesen megdobogtatja a szívemet, hogy fantasztikus örömet tudunk adni egymásnak.”