Ki nem vagy te nekem?- Levél a kedveshez

Nem vagyok a gyermeked

  • 2018. 07. 23.
  • Varjú Lajos

Szia! Azért írok neked levelet, mert azt gondolom, hogy a kapcsolatunk célt tévesztett lett. Azt tapasztalom, hogy nagyon sokszor csúszunk olyan kommunikációs, és egyéb helyzetbe, amikor nem felnőtt-felnőtt találkozik egymással, hanem egy felnőtt egy gyerekkel. Sokszor kerülünk olyan szituációba, hogy kioktatsz, vagy ha hibázom, akkor leszidsz, mint egy gyereket. Ilyenkor azt érzékelem, hogy nem tisztelsz engem. Ugyanazokat a kifejezéseket hallom, amit annak idején a szüleimtől hallottam. Azt tapasztalom, hogy mindig mindent te tudsz jobban, nekem nem lehet igazam. Konfliktusokat több esetben erővel intézel el. Tudod, azt vettem észre, hogy félek tőled. Félek, hogy valamit nem jó csinálok, félek nemet mondani neked.

Nem vagyok az életed értelme

  • 2018. 07. 17.
  • Varjú Lajos

Drágám. Amikor úgy döntöttünk, hogy összekötjük az életünket, arra vállalkoztunk, hogy egymás segítőtársai leszünk. Mind a ketten kimondtuk, hogy Istent hívjuk segítségül, jelöljön ki célt számunkra, adjon küldetést nekünk. Pontosabban neked is, nekem is, és együtt nekünk is. Amikor azt olvassuk a Bibliában, hogy a „Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele”, az mindenkire vonatkozik rád is, rám is. Vannak közös küldetéseink, de Isten elhívása személyes, neked is nekem is.

Nem vagyok az anyukád vetélytársa

  • 2018. 07. 12.
  • Varjú Lajos

Kedvesem! Nagyon örülök, hogy a társad lehetek. De szeretném azt elmondani neked, hogy nem akarok anyukád szerepébe bújni, illetve nem akarok a vetélytársa se lenni. Nem úgy főzöm a borsófőzeléket, ahogy ő, és nem is akarom úgy főzni. Nem gondolom, hogy csak azokat a nevelési elveket kellene alkalmaznom, amiket ő tart jónak. Emlékezz, hogy közösen megbeszéltük, hogy mit gondolunk a szülői szerepről, határokról. Mi az, amit jónak tartunk a családi örökségből, és mi az, amit másképp csinálunk majd. Egyre többet hallom tőled, hogy nálatok hogy volt anno, és ez azt jelenti nekem, hogy nem tartasz jó anyának.