Fontos lépések a boldogtalan házasság felé - Hódolj be

  • 2017. 11. 27.
  • Varjú Lajos

Nem kell oroszlánnak lenned ahhoz, hogy elrontsd a házasságodat, van egy egészen más út! Legyél például plüss maci. Elmagyarázom: a plüss maci mindig mosolyog, mert ilyennek rajzolták meg a száját. Ő akkor is mosolyog, ha sarokba dobják, megtapossák, bemerítik pocsolyába, vagy csak egészen egyszerűen ügyet se vetnek rá, odakerül a fiók legaljára és elő se kerül évekig. Bármit meg lehet csinálni vele, mert ő ilyen lett.

Azt javaslom, te is legyél ilyen, és garantált a végeredmény. Ha mérges a társad, és kiabál veled, legyél biztos, hogy valóban rosszul csinálsz valamit, kérj bocsánatot és ígérd meg, hogy megpróbálod jobban csinálni a dolgokat. Nem számít, hogy az adott helyzetben miért is mérges, és egyébként is kinek van igaza. Egy plüss maci ilyen dolgokon nem gondolkodik, vagy legalábbis nem mutatja ki, nem beszél róla.
Igyekezz arra, hogy érezze a társad, hogy mindig neki van igaza, hogy mindent ő tud jobban. Bármit mond, például kifejti a véleményét valamiről, azt fogadd kellő áhítattal, és természetesen biztosítsd arról, hogy ő látja jól a dolgokat. Ha neked is van véleményed, csak óvatosan fejtsd ki, és ha bármi jelét látod annak, hogy ő másképp gondolja, jelezd neki, hogy te nem is értesz ehhez igazán.

Forogjon körülötte a világ, az étel legyen olyan mindig, amilyenek ő szereti, utazzatok mindig oda, ahová ő szeretné, és éjszaka még véletlenül se vegye észre, hogy kimész egy pohár vizet meginni, mert akkor nem tud visszaaludni, az pedig valóban nagyon rossz dolog.

Mindezzel sikeresen eléred, hogy magadról ne gondolkodj pozitívan, hogy megerősödjön benned, hogy te ezt érdemled, de egyébként is, mindenki más is boldogtalan. Ha véletlenül mégsem ez látszik rajtuk, akkor meg képmutatók. Vagy mégse?