Fontos lépések a boldogtalan házasság felé - Legyél mindig oroszlán

  • 2017. 11. 20.
  • Varjú Lajos

Ha már elkezdted a jó munkát, számos újabb lehetőséged van arra, hogy bebiztosítsd a boldogtalan házasságot. Itt van például mindjárt a konfliktusok rendezése. Nehogy már ne neked legyen igazad! Igenis minden vitás helyzet nagyszerű alkalom a győzelemre. Mert ugye győzni bitang jó dolog. Ugye ismered azt az érzést, hogy vitatkoztok, te sorolod az érveidet, megfelelő hanglejtést használva, és a másik elhallgat, és nem szólal meg többet. Érzed, hogy teljesen tanácstalan lett, és megadja magát. Téged pedig elönt a büszkeség, hogy már megint neked volt igazad.

Azért néha te is gyakorolhatsz kegyet, és mondjuk egy-két kisebb tétel esetén ráhagyhatod a dolgot. Na, ilyenkor sem ilyen szavakkal, hogy „azt gondolom, hogy én tévedtem”, szóval nehogy már! Inkább kellően közömbös hangon, és arckifejezéssel valami ilyet mondhatsz: „tőlem”. Ez már csak azért is ajánlott, mert egy heves vita esetén nyugodtan utalhatsz arra, hogy múltkor is te engedtél, és ő se gondolhatja komolyan, hogy minden esetben így lesz. És így fontos lépéseket teszel egy újabb győzelem felé. Ne feledd azt, hogy lehet engedni, de csak nagyon megfontolt okokból. A siker mindenféleképpen a tudatos manipuláción múlik. Ha ügyes vagy, és jó megy a kegygyakorlás, a végén még ő érzi magát önzőnek, aki nincs tekintettel másokra.

Ami ettől várható, hogy a párod teljesen elbizonytalanodik, eszébe sem jut vitába szállni veled, és ha mégis megteszi, nagyon erős lelkiismeret furdalás keríti halmába, és még ő kér bocsánatot. És minden úgy történhet, ahogy az neked a legjobb, de hiszen a belegondolsz ez a házasságod lényege: a másik azért van, hogy te elérd a céljaidat, és elégedett legyél.

Te pedig hátradőlhetsz a foteledben, és a győztesek magabiztosságával elmélkedhetsz nagyszerűségeden.