Magatartási kódex

„Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.”

A helyes viselkedés szabályai

Kedves Testvérek! A mindennapi élet során az udvariasság és a kedvesség magától értetendő. Az internetes névtelenség által azonban sok felhasználó elfelejti, milyen fontos itt is a helyes viselkedés. Vélelmezzük, hogy az ide jelentkezők életének legfontosabb, leggyakrabban olvasott, életét alapjaiban meghatározó olvasmánya a Biblia. A társkeresés során az egyik legmeghatározóbb és legfontosabb tényező, hogy mindannyian betartsuk az alapvető magatartási szabályokat. Íme néhány fontos dolog:

1. Regisztráció

A regisztráció során válasszon egy felhasználónevet és jelszót. Azok a felhasználói adatlapok, amelyek jogellenes, sértő, vagy közönséges bejegyzéseket tartalmaznak, automatikusan törlődnek. Több, különböző felhasználói fiók létrehozása szigorúan tilos.

2. Fényképek

Kérjük, fényképei feltöltetése során tartsa szem előtt a profilképek és további képek közötti különbséget. A profilképek kiválasztásánál kérjük, vegye figyelembe a következő szabályokat: a fényképen saját maga, jól látható módon szerepeljen. A további képek több személyt (pl. barátok) és tárgyakat (pl. gépjármű/ház) is megjeleníthetnek. Gyermekek kizárólag felnőttek társaságában szerepelhetnek a képeken. Szigorúan tilos meztelen és pornográf, továbbá testi, vagy *****ális erőszakot ábrázoló fényképek használata. Szintén nem megengedett a rasszista, embertelen, sértő, és a jó erkölccsel ellentétes fényképek, illetve reklámok és logók alkalmazása.

3. Bemutatkozás

Kedves Regisztráló! A keresztyén hitünket szem előtt tartva, a valóságnak megfelelően mutatkozzon be. A személyes adatlapja és az elküldött üzenetei ne keltsenek olyan elvárásokat, amelyeknek Ön egy személyes találkozás során nem tud eleget tenni. Adatlapok, amelyek egy másik felhasználó tényleges személyazonosságát tartalmazzák, minden figyelmeztetés nélkül azonnal törlésre kerülnek.

4. Bejegyzések stílusa

Egy üzenet mindent elárul Önről. A küldött üzenetek stílusa a társkeresésnél különösen fontos szerepet játszik. Gondolja végig, milyen benyomást keltenek az szöveges üzenetei! Fontos, amennyiben van megtérés története, szolgálata, helye a gyülekezetében, valamint terveinek, vágyainak megfogalmazása. Az írás stílusa sokat elárul Önről, éppen ezért tartsa szem előtt:

  1. Szánjon megfelelő időt a bejegyzések írására
  2. Ne küldjön tömegüzeneteket, leveleit mindig személyesen fogalmazza meg
  3. Ügyeljen a helyesírásra és kerülje a hangulatjeleket és a nagybetűs szövegrészeket
  4. Ne feledje, hogy a vulgáris és obszcén kifejezések használata szigorúan tilos

Az internet egyfajta névtelenséget biztosít. Ne feledje azonban, hogy a felhasználók más felekezetek, gyülekezetek élő hittel rendelkező testvérei, valódi emberek, valódi érzésekkel! A látszólagos távolság nem jogosít fel arra, hogy más felhasználókat érzéseikben megbántsunk, vagy azokkal barátságtalanul, durván kommunikáljunk. Bánjon úgy a többi felhasználóval, ahogyan szeretné, hogy Önnel bánjanak. Legyen óvatos a humorral és a szarkazmussal a félreérthetések elkerülése érdekében.

5. Ismerkedés, esetleges visszautasítás

„Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart” Pál első levele a korinthusiakoz 13.7.

Ne siesse el. Sokan már az első üzenetváltás után hajlamosak intim dolgokat megosztani más felhasználókkal. Tegye fel magának a kérdést, hogy ugyanilyen nyíltan beszélne-e magáról, ha az illetővel egy asztalnál ülnének közösen.

Fogalmazzon meg udvarias visszautasításokat, ha nem szeretne kapcsolatba lépni más felhasználókkal. Isten parancsolatait szem előtt tartva, fontos az egyenes beszéd. Ne hitegessen senkit, ha nem érdeklődik komolyan a másik iránt.

Fogadja el a visszautasítást és ne kezdeményezzen ismételten ugyanazon illetőnél!

„Ez a három azonban mindig megmarad: a hit, a remény, a szeretet. Ezek közül azonban az isteni szeretet a legnagyobb.”- Pál első levele a korinthusiakhoz 13.13.

6. Információkezelés

A regisztrált felhasználó testvérek üzeneteit kezelje bizalmasan. Az egyes tagok üzeneteit, személyes adatait, vagy nevét, kizárólag a felhasználó kifejezett hozzájárulásával tehet nyilvánossá harmadik fél számára.

7. Mindenféle telefon- cyber-, cam- szexre, vagy ezekhez hasonló felhívás szigorúan tilos

8. Sértő kiadványok, tolakodó felhasználók

„Nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele” .”- Pál első levele a korinthusiakhoz 13.5.

Erőszakos, rasszista, politikailag szélsőséges, szexista, diszkriminatív, vulgáris vagy más sértő kiadványok, illetve  más embereket, népcsoportokat, vallásokat, gyülekezeteket, nézeteket rágalmazó vagy fenyegető írások nem megengedettek. A felhasználók által írt bejegyzéseket az Eliézer Szolgálat munkatársai engedélyezik. Ez egy kis időt igénybe vehet, ezért kérjük, legyen türelemmel! Az elezer.hu szolgáló testvérei fenntartják a jogot, hogy a bejegyzéseket átszerkesszék, vagy azokat ne engedélyezzék.

A lelkipásztori védőháló segítségével igyekszünk a regisztrálók részére érthetővé tenni, hogy valóban különböző gyülekezetek élő hittel rendelkező, komoly szándékú testvéreit várjuk. Ezen szűrő segítségével védjük az elezer. hu felhasználóit az esetleges csalásokkal, vagy visszaélésekkel szemben. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nem megfelelő tartalmú üzeneteket kapnak a felhasználóink. Kérjük, segítsen azzal, hogy az Általános Szerződési Feltételeket megsértő, vagy tolakodó felhasználókat jelenti számunkra, ezzel is biztosítva szolgáltatásunk színvonalát. A visszaélések a felhasználói fiók törléséhez vezethetnek.

9. Jogsértések

A felhasználók által generált tartalmakat az Elézer Szolgálat munkatársa szükség szerint ellenőrzi és amennyiben azok megszegik a Magatartási kódexet vagy az Általános Szerződési Feltételeket, megfelelő szankciókat alkalmaz. Így például munkatársunk visszautasítja vagy törli azon jelentkezéseket és képeket, amelyek nem felelnek meg a Magatartási kódex előírásainak.

A Magatartási kódex vagy az Általános Szerződési Feltételek megsértése írásbeli figyelmeztetéssel, illetve az üzemeltető elbírálásának megfelelően a felhasználói fiók azonnali törlésével járhat és további jogi következményeket vonhat maga után.