Gyakran ismételt kérdések


A honlapon való regisztráció, és a honlap használata ingyenes.

A rendezvényeken, konferenciákon való részvétel előre láthatólag önköltség áron vehető igénybe.

Az sajnos az informatikában (sem) elegendő egy "hiba" megtalálására, hogy "nem fogadta el a rendszer", "nem sikerült", "nem működik", stb. Ilyen információk lennének elegendőek:

  • Mit írt be?
  • Hova kattintott?
  • Mi volt a hibajelenség? Üres képernyő? Hibaüzenet?

Még egy képernyőkép is beszédes lehet, ahol látszik a begépelt adatok és a hibaüzenet.

Probléma esetén a nagy.gusztav [at] gmail.com címen várjuk a részletes információkat.

Sajnos egyes levélszolgáltatók (pl. Freemail) esetén gyakran a spam levelek közé kerül egy ilyen automata levél. Érdemes utána nézni, hogy hogyan nézhetők át a spamnek jelzett levelek.

Másik gyakori probléma, hogy nem pontosan lett megadva az e-mail cím, ami miatt nem érkezett (nem is érkezhet) meg az e-mail, hiszen az a hibás címre fog érkezni. Ilyen esetben sajnos nincs egyszerű megoldás, hiszen - ökölszabályként - csak azokat az e-maileket tudjuk a felhasználói fiókkal összekötni, amelyik ugyanarról a címről érkezik, mint ami a regisztrációnál is szerepelt. Az e-mail cím elírása esetén viszont ez megoldhatatlan problémát jelent. Így egyetlen megoldást tudunk ajánlani: újra regisztrálni a helyes e-mail címmel.

Az interneten - sajnos - bárki bármit mondhat magáról. A lelkipásztor azonban egy hitelesítő pont lehet. Érdemes tehát élni a lehetőséggel, és ezzel is kifejezni a szándékunk komolyságát.

Belépés után a jobb oldalon megjelenik a Profil menü, ahol megtalálható a Saját adatok link.

Belépés után a jobb oldalon megjelenik a Profil menü, ahol megtalálható a Kilépés link.

A mellékelt képes tutorial segítség lehet ebben.

A regisztráció után célszerű a lelkipásztori ajánlást letölteni a Tájékoztató oldalról. Kitölteni nyomtatás előtt géppel, vagy nyomtatás után kézzel lehetséges. Mindenképpen fontos, hogy a lelkipásztor aláírja az ajánlást, ezután lehet szkennelni/fényképezni, és feltölteni az oldalra. Feltöltés után pedig egy áttekintés, majd a regisztráltak számára közzététel következik.

Az elsőnek megadott e-mail cím kivételével mindent fognak látni a regisztrált tagok.

Ha egy profil felkelti az érdeklődésedet, több lehetőséged lehet a kapcsolat felvételére.

Ha meg lett adva publikus telefonszám vagy e-mail, a honlaptól függetlenül is kommunikálhattok.

Ha nincs publikus e-mail címe, vagy te nem szeretnéd, hogy egyből megtudja az e-mail címedet,

  • a jobb oldalt elérhető Személyes üzenetek megoldást használhatod,
  • vagy a kiválasztott személy oldalán legalul, a Személyes üzenet küldése a felhasználónak linkre is kattinthatsz.

Így hosszabb távon is tudtok egymással levelezni anélkül, hogy az e-mail címetek kiderülne.

 

Meg kell különböztetnünk két fogalmat:

  1. A kommunikáció során üzeneteket lehet egymásnak küldeni.
  2. Az érkező üzenetekről e-mail értesítést küld a honlap.

Ha az e-mail értesítést megkapta, és az abban található linkre kattintva kapta a "hozzáférés megtagadását" tapasztalta, akkor valószínű, hogy a weboldalon kilépett, és amíg nem lép be ismét, nem fog tudni a csak regisztráltak számára elérhető funkciókat használni, így az üzenetét sem tudja elolvasni, majd arra válaszolni. Tehát a honlapra ismét be kell jelentkezni, és akkor olvashatók lesznek a személyes üzenetek.

Több oka lehet a blokkolásnak, leggyakrabban a nem megfelelő fénykép feltöltése. Regisztrációnál ezt a szöveget olvahatjuk:

A fénykép 6 hónapnál nem régebbi legyen. Javasoljuk elsőként arcképet, majd tetszőleges életképet alkalmazni. Manipulált, vagy a nem önmagát ábrázoló képet töröljük, a regisztrációt pedig zároljuk.

Keresés oldalon ez olvasható:

Ezen a listán csak azok a regisztrált tagok jelennek meg, akik az elmúlt 45 napban beléptek az oldalra.

E-mail kaptam, hogy üzenetem jött valakitől, de ha a linkre kattintok, "Az oldal nem található" hibaüzenetet kapom.

Sajnos nem ritka, hogy láthatóan rosszindulatú, hamis tartalmú, vagy egyszerűen csak gyanús regisztrációk jönnek létre. Ezt észlelve a többi regisztrált felhasználó is tudja jelezni számunkra a furtcsaságot.

Kérdéses esetben a regisztrációt zároljuk, de sok esetben azonnali törlés következik. Utóbbi esetben nem csak a felhasználó, hanem az üzenetváltásai is törlődnek. Így ez magyarázza a kérdésben szereplő "hibát".

Egyes fényképezőgépek / mobil telefonok esetén van ez a furcsa jelenség a fénykép tájolásával kapcsolatban. Ha a kép elforgatva jelenik meg a weboldalon, érdemes asztali pc-n képszerkesztő programmal pl. méretre vágni a képet, és úgy elmenteni. Így ezekkel a képekkel már nem szokott probléma lenni.