Az udvarlás és a digitális világ

  • 2014. 07. 15.
  • Nagy Gusztáv

Amíg a digitális technológia a potenciális udvarlókkal meggyorsítja és könnyűvé teszi a kommunikációt, zűrzavart is okoz, ami gyakran fájdalomhoz vezet. Számos fiatal küld alkalmi üzeneteket vagy posztol tartalmakat, hogy olyan hölggyel kerüljön kapcsolatba, akivel randizni szeretne. De miután létrejött valamilyen kontaktus, a fiúk gyakran elutasítják, hogy olyan igazi kapcsolatot alakítsanak ki, ami a szereteten és tiszteleten alapul – pedig csak az ilyen típusú kapcsolatok tudnak házassághoz vezetni.

Ha belefáradtál, hogy az idődet ezekkel a srácokkal csak olyan találkozókra pazarold, akik csak játszadoznak veled, remélve, hogy hátha találsz egy Istenfélőt köztük, meg kell változtatnod a hozzáállásod a kapcsolatépítéshez azáltal, hogy új szabályokat állítasz fel magad és az udvarlók számára, akikkel találkozol.

Nos, leírok néhány dolgot, hogyan tudsz bölcsen viselkedni a digitális világban:

Ismerd fel, hogy megérdemled az igazi szerelmet

Ha már beletörődtél a sok csalódásba és frusztrációba, tudd meg, hogy Isten sokkal jobbat akar a számodra – és mivel Isten az, aki alkotott és szeret téged, megérdemled, hogy téged is őszintén szeressenek. Döntsd el, hogy valami jobbat akarsz minthogy a képernyőt bámulva rejtélyes üzeneteket próbálj megfejteni és válaszolgatni a a laza kísérletekre, amikor a fiúk azt remélik, hogy talán valami kialakulhat köztetek. Ismerd fel, ezekkel az alkalomszerű próbálkozásokkal csak azt fejezik ki, hogy milyen értéktelennek tartanak, felcsigáznak, pedig ők a semmirekellők, mivel ilyen hanyagul bánnak veled.

Kérd a Szent Szellemet hogy képes legyél magadat úgy látni, ahogy Isten lát, és így megértheted, hogy igazából mennyire sebezhető és szeretett vagy. Valld be a bizonytalanságodat Istennek és kérd meg, hogy gyógyítson meg és segítsen a magabiztosságod fejleszteni, mivel Ő azt akarja, hogy boldog légy. Ez a magabiztosság majd a megfelelő férfit fogja hozzád vonzani, miközben megvéded magadat és elzavarod a rossz embert. Tedd magadévá az Isten adta szépséget és vigyázz, hogy ne a férfiaknak tetsszél, hanem Istennek, aki téged alkotott. Ne a fiúkkal való barátságodban reménykedj, hanem inkább az Istennel való kapcsolatodban, mert ez a szerelem végső forrása.

Állítsd meg azokat, akik mindig csak kifogásokat keresnek és rosszul bánnak veled

Mondj búcsút minden olyan kifogásnak, amivel a fúk a múltban félrevezettek és nem tettek elég erőfeszítést a veled való kapcsolatért, mint például „túl elfoglat vagyok” vagy „félek elköteleződni egy régi rossz tapasztalat miatt”. Nézz szembe a ténnyel, hogy azok az ismerősök, akik igazán érdeklődnek irántad, ugyanígy fognak tenni, ahelyett, hogy bizonytalanságban hagynának a kétértelmű üzeneteikkel vagy az ígérettel, hogy majd keresnek de aztán sosem jelentkeznek. Ha valaki nem kezel téged megfelelően, ne légy bizonytalan, hanem szakíts meg minden kapcsolatot és légy szabad egy olyat keresni, aki úgy áll hozzád, ahogy azt egy nő megérdemli.

Válaszd most a szentséget, hogy később élvezhesd a testi szerelmet

Isten a szexet azért alkotta, hogy erőteljes és időtálló módon kössön össze két embert. De bármilyen *****ális kapcsolat amiben házasság előtt részt veszel, beleéghet a gondolataidba, lerontva a jövőbeni férjeddel a testi szerelem minőségét. Minél jobban követed Istennek az életedre vonatkozó elsődleges tervét – esetünkben a *****ális tisztaságot – annál jobban képes leszel élvezni a beteljesedett szexet a férjeddel.

Kérd a Szent Szellemet, hogy újítsa meg a gondolataidat, hogy a tisztán való gondolkodás által felülemelkedhess a kísértésen, ami a fiúkkal való kapcsolatépítésben szent és tiszta viselkedést eredményez. Azonosítsd be, hogy az életedben melyek azok az egészségtelen *****ális szokások (mint például egy kis flört, csak hogy egy kis borzongást érezz), és készíts egy tervet, hogy hogyan tudnád ezeket egészséges érzésekkel felcserélni.

Állíts fel szabályokat

Néhány fontos és alapvető szabályt fel kell állítanod, például: tervezd meg a válaszaidat előre (ahelyett, hogy épp csak az utolsó pillanatban reagálsz), a találkozót az udvarlóddal telefonon pontosítsd, ahol igazi beszélgetés alakulhat ki, várd el a fiútól, hogy az első néhány alkalommal ő fizessen, így demonstrálhatja a hajlandóságát a veled való kapcsolatba történő invesztálásról. Inkább nyilvános helyen találkozzatok (például egy étteremben vagy egy parkban) mint egymás otthonában, különösen este.

Utasíts vissza minden ottalvást annál, akivel találkozol, kerüld a *****ális utalásokat (például sokat sejtető, intim képek vagy SMS-ek, email-ek váltását). Állíts fel tiszta és pontos határokat, hogy milyen messze mentek el a fizikai érintkezésben, amikor már egyre közelebb kerültök egymáshoz, ne oszd meg az életed személyes és intim részleteit, még mielőtt elkötelezitek magatokat egymásnak és végül de nem utolsósorban utasítsd vissza a szexet illetve a férfi házába való költözést addig, amíg meg nem házasodtok.

Légy bölcs az online kommunikációban

Sose felejtsd el, hogy egy fiúval ha online kommunikálsz, a cél az, hogy egy offline kapcsolat alakuljon ki. Így az online találkozás, üzenetküldés, csetelés mindig egy olyan jármű kellene hogy legyen, ami egy szemtől-szemben kapcsolathoz visz el.

Amikor beállítasz például egy társkereső profilt, az sose egy selfie legyen, hanem használj inkább egy olyan jobb minőségű képet, amit egy barátod készített rólad. Sose fedj fel túl sok személyes információt magadról az oldaladon, például hogy mennyi pénzt kerestél vagy hol élsz. A lehető legjobb társkereső oldalra regisztrálj, amit még megengedhetsz magadnak, mivel az ingyenes illetve olcsó oldalak azokat a férfiakat vonzzák, akik komoly kapcsolat helyett csak kalandot keresik.

Légy szabad, hogy egy időben több sráccal is találkozzál, ameddig kiismered őket és hagyatkozz a szívedre, amíg biztos nem leszel abban, hogy melyik a legmegfelelőbb számodra.

Vedd észre a figyelmeztető jeleket a férfival kapcsolatban, akivel valószínűleg szenvednél egy rossz kapcsolatban

Ilyen figyelmeztető jelek lehetnek ha a fiú: nem érezteti veled, hogy különleges vagy, nem tesz fel jónéhány kérdést rólad, inkább főleg magával van elfoglalva, híjával van az érzékenységnek és az empátiának, másokat kritizál, birtokolni próbál téged, olyasmikkel viccelődik amikkel nem kellene.

Túlzott alkohol vagy drogfogyasztó, nincs rendes munkája és aktívan nem is keres, el van adósodva vagy zavaros pénzügyei vannak, nem gyógyult ki a múltbeli függőségeiből vagy rossz szokásaiból, épp most szakadt meg egy másik romantikus kapcsolata, durva az anyjával, hazudik neked, szélsőségesen sok videójátékot játszik.

Bármilyen módon erőszakoskodó (szóban, érzelmileg, fizikálisan vagy *****álisan) végül de nem utolsó sorban nem ossza meg veled a hitét Krisztusban. Felejtsd el, hogy valaha is időt pazarolj ezekre az emberekre, akik a fenti figyelmeztető jelek bármelyikét mutatják.

Adj egy esélyt a rendes fiúknak

Szabadulj meg a szőke hercegről alkotott tökéletes listádtól, így meg tudod nyitni magadat arra, hogy Isten esetleg meglepjen egy olyan fiúval, akit nem vártál de mégis igazán jó ahhoz, hogy belépjen az életedbe. Miközben persze fontos, hogy fizikálisan vonzónak találd a potenciális férjedet, lásd be, a vonzódás csak erősebb lesz ha arra fókuszálsz, ami a legfontosabb: ez pedig nem más, mint a személyiség.

Címke: