Ajánló

25+ konferencia ajánló

 • 2016. 12. 15.
 • Nagy Gusztáv

Ha szeretnél hozzád hasonló hívő fiatalokkal együtt tölteni egy napot Isten jelenlétében, de az ifjúsági találkozók korosztályából már kinőttél, akkor ez az esemény Neked jön létre. (Életkori korlátok nincsenek.)

Nagy szeretettel várunk a második váci fiatal-felnőtt konferenciára 2017. február 4.-én, szombaton!

A konferencia címe: Örüljetek!

Mottó: Be a happy believer, not a believer who looks like you've been baptized in lemon juice. (Joyce Meyer)

Címke: 

Az érzelmi egészség gazdagítja a kapcsolatokat

 • 2016. 05. 27.
 • Nagy Gusztáv

„Az igaz körültekintően választja meg barátait.” (Példabeszédek 12:26a, NIV fordítás)

Ha a tökéletes feleségre vagy férje vársz, azt egyszerűen nem fogod megtalálni. Hadd mondjam el miért: mindannyian sérültek vagyunk. Ezért van szükségünk egy Megváltóra. Szükségünk van Jézusra.

Isten szeret téged, de meg kell értened, hogy akivel házasságot kötsz ugyanúgy sérült lesz.

Címke: 

Tévhitek a házastársunk megválasztásával kapcsolatban

 • 2016. 05. 26.
 • Nagy Gusztáv

 „Az igaz körültekintően választja meg barátait.” (Példabeszédek 12:26a, NIV fordítás)

Ha körültekintően kell megválasztanod a barátaidat, akkor még körültekintőbbnek kell lenned, amikor a társadat keresed. Észrevetted, hogy ez egy választás? Isten nem teszi ezt meg helyetted. Isten azt mondja: tiéd a választás.

Isten vezet bennünket, Isten terelget minket és Isten adja az irányelveket is. A végén viszont a döntés a tied.

Mégis sok ember hisz abban a mítoszban, hogy csak egyetlen megfelelő személy létezik számára.

Címke: 

Kecskemétről indult az ország egyik legkülönlegesebb társkeresője, az Eliézer

 • 2016. 05. 25.
 • Nagy Gusztáv

Nincs könnyű dolga annak a nőnek vagy férfinak, aki valódi társat keres: olyat aki egyedülálló, illik is hozzá, ugyanakkor keresztyéni életet él. A rengeteg társkereső oldal között immár van egy kecskeméti alapítású is, az Eliézer, amely sok csalódástól igyekszik megkímélni a magányos lelkeket. Kivételes koncepciójának köszönhetően szűrik a komoly kapcsolatra vágyókat, és önismereti tréningekkel segítik a társkeresőket. Murányiné Füredi Adéllal, az Eliézer megálmodójával és Varjú Lajos mentálhigiénés szakemberrel beszélgettünk.

[...]

Címke: 

Boldog, sikeres párkapcsolat

 • 2016. 05. 24.
 • Nagy Gusztáv

A valódi egyesülés egész életen át tartó tapasztalat. Hogy a házassági kapcsolatban megfelelő megértést szerezzünk, az élethossziglani munka.

Akik megházasodnak, iskolába lépnek, ahol ez életben sohasem vizsgáznak. Bármennyire körültekintően és bölcsen lépnek is a fiatalok a házasság kötelékébe, kevés új párnál van meg a teljes egység mindjárt a házasság megkötése után.

Az igazi házastársi egyesülés a későbbi évek munkája.

[...]

Címke: 

Keresztyén, nő & feleség

 • 2016. 05. 03.
 • Nagy Gusztáv

Mint azt sajnos tudjuk és tapasztaljuk a teremtési rend felbomlott a bűneset során. Ha szétnézünk a világban, gyakran csalódottan kell szembesülnünk azzal, hogy sokan a saját gőgjüket, karrierjüket építik csupán. Bonhoeffer teológusként éppen ezért már azt mondja, hogy nincsenek teremtésbeli adottságok, csak megbízatások, azaz „mandátumok”, ahogyan ő fogalmazza. Ezeket a mandátumokat pedig azért kapjuk életünk különböző területein, hogy a teremtési rendeket megvalósíthassuk.

Címke: 

Ne tépd le az almavirágot!

 • 2016. 04. 23.
 • Nagy Gusztáv

“A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Nagy titok ez, én pedig ezt Krisztusról és az egyházról mondom.” (Ef 5,31-32)

Talán mindenkinek ismerős ez az ige. Mi mégis szeretnénk elmondani, hogy számunkra mit jelent ez. Pál ezekben a versekben a házasság céljáról beszél. Mi még a házasságkötés előtt állunk, de szeretnénk, ha kiábrázolódna a házasságunkban Krisztus szeretete a Gyülekezet iránt; ha megvalósulna életünkben az Ő terve.

Címke: 

Oldalak