5 ok, amiért még nem hívtak randira

  • 2014. 11. 04.
  • Nagy Gusztáv

Ha kicsit is hasonlítasz azokhoz a még egyedülálló hölgyekhez, akikkel eddig kapcsolatba kerültem, akkor már rég feladtad azt az álmot, hogy a férfiak versenyezni fognak a kezedért.

Felejtsd el a tündérmesét a kérőkről, akik egymást taposva küzdenek a kegyeidért. Elfelejtheted a szerelmes leveleket, rózsákat, verseket és szerenádokat is. Ezeket teljesen verd ki a fejedből!

Az életednek ennél a pontjánál, már az érdeklődés legkisebb jelével is meg kell elégedjél … bármilyen aprósággal, ami az ellenkező nem irányából érkezik.

Mégis, mi van ezekkel a srácokkal, mi az, ami annyira távol tartja őket attól, hogy közeledjenek hozzád? Miért vall kudarcot annyi férfi, mikor az első lépést meg kellene tennie?

Bár én nem tudok a férfiak szemszögéből beszélni, de számos fiatalemberrel beszélgettem erről a dologról és nagyon sok visszajelzést kaptam. Engedd meg, hogy egy kicsit bátorítsalak és megosszak néhány információt, hogy mégis, mit gondolnak erről ők.

1. A férfi nem tudja, hogy vársz rá

Hölgyeim, velünk kapcsolatban van itt egy kis probléma. Mi nők, azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk bárkinek a gondolataiban olvasni és ugyanezt feltételezzük másokról is. Hiszed vagy sem, ez a természetfeletti képesség nem létezik. Különösképpen annál a fiúnál nem, aki épp most érkezett a látókörödbe. A végeredmény pedig nem lehet más, mint az, hogy nem tudja rólad, éppen te mire gondolsz. Számtalan fiatalembertől hallottam, akik a kapcsolatban meg szerették volna tenni a következő lépést, de semmilyen érdeklődést vagy jelet nem vettek észre a lány részéről, hogy ő is nyitott erre.

Ha még nem kezdett el udvarolni neked senki, lehet, itt az ideje annak, hogy egy kis érdeklődést mutass. Ne félj ráköszönni egy „helló”-val, kezdj el egy beszélgetést vagy találj ki mást. Te éppen annyira képes vagy egy fiúval előmozdítani a barátságot, mint bárki más a barátaid közül. Menj előre és mutass egy kis szeretetet. (A kicsi alatt én valóban kicsit értek. Mi nők, hajlamosak vagyunk rögtön fülig szerelmesek lenni.) Aztán lépj egyet hátra és nézd meg, mi történik.

2. Nem vagy az esete

Miután tettél egy lépést és mutattál egy kis érzelmet, de még mindig nem történt semmi, itt az ideje, hogy megfontold annak a lehetőségét, nem te vagy az, akire vágyik. Tudom, hogy ilyenkor sok nő hajlamos rögtön levonni a következtetést és elkezdi magát marcangolni mígnem csodálkozva felteszi a kérdést magának: Nem vagyok elég jó? Nem vagyok elég csinos? Valami más baj van velem?

Leírom az én véleményem ezzel az egész dologgal kapcsolatban. Lehet, hogy az egésznek semmi köze hozzád és csupán csak róla van szó. Ha nem vagy az esete, akkor ő nem a tiéd. Mindig emlékeztetem a még egyedülálló barátaimat, hogy a nap végén egy olyan valakivel akarjanak együtt lenni, aki legalább annyira szerelmes beléjük, mint amennyire ők is viszont. Ne kényszerítsd ki a kapcsolatot egy olyannal, aki nem értékel annyira, mint amennyire te őt. Ennél azért többet érdemelsz. Lehet, még éppen van időd a továbblépéshez. Rengeteg hal van még a tengerben. Várj valaki olyanra, aki úgy látja, érdemes téged megkeresni és kifogni.

3. Félelem

Lányok, hiszitek vagy sem, sokan a szabad fiúk közül legalább annyira bizonytalanok és visszahúzódóak, mint ti magatok. Félnek a visszautasítástól, attól, hogy összetörik a szívüket vagy a hibázás lehetőségétől. Éppen ezért sok bátorításra és önbizalomra van szükségük ahhoz, hogy elinduljanak, lépéseket tegyenek egy lány felé és sokan még egyáltalán nem tartanak itt.

Ha esetleg aggódsz afelől, hogy a titkos kiválasztottad fél, a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy imádkozol érte. Kérd Istent, hogy adjon neki erőt és bátorságot, imádkozz a szívéért, lelkéért, gondolataiért és a félénkségéért. A félelmei megszűnése érdekében semmit sem tehetsz az imádkozáson túl, mivel végső soron a félelmeknek legbelül kell elmúlniuk. Ez Isten dolga, ha érted mire gondolok.

4. A saját problémáival van elfoglalva

Azt gondolom, a legnagyobb szívesség nőként amit megtehetünk a magunk számára az az, hogy az udvarlás elmaradása miatt abbahagyjuk a másik fél vádlását. Ha a fiú nem közeledik hozzád, az egy nagyszerű alkalom lehet, hogy sokkal inkább támogasd és legalább ennyivel kevesebbet foglalkozz magaddal. Sokan a srácok közül, akikkel beszéltem, elmagyarázták az udvarlásban tapasztalt kudarcaik okát, annak a tényét, hogy mekkora „csomagot” is kell a hátukon cipelni. Foglalkozni a karrierrel, egy jó munkát találni, elszakadni a szülői gyökerektől és saját lábra állni, feldolgozni a múltbeli sérüléseket, vagy éppen közelebb kerülni Istenhez. Csak néhány dolog azok közül melyeket olyan férfiaktól hallottam, akik az életükben próbáltak előrelépni.

Én csak dicsérni tudom ezeket a férfiakat, mivel végül egy egészséges kapcsolat kezdődik el két olyan ember között, akik az életükkel kapcsolatban egy hatalmas munkát végeztek el. Ezek azok, akik hajlandóak előre befektetni, így amikor egyesülnek egy másik személlyel a házasság szentségében rögtön az elején sokkal kevesebb elvégzendő feladatuk lesz. Ha az illető nem áll készen az udvarlásra most, az azt is jelentheti, hogy helyesen teszi!

Fogd fel az egészet egy jelnek, és ahelyett, hogy csak várjál és azon gyötrődj, vajon mikor fog már lépni egyet, használd fel az idődet arra, hogy a saját dolgaidat megvizsgáld. Az életed melyik területére kellene fókuszálnod? Gyógyulásra van szükséged? Egy kis munkára? Milyen célokra kellene ráfeküdnöd, hogy előrelépj? Szentelj időt arra, hogy a saját életedben is fejlődni tudjál. Mégpedig azért, mert az egészséges emberek minidig egészséges kapcsolatokat hoznak létre.

5. Úgy gondolja, rossz az időzítés

Néha az időzítés csak megközelítés kérdése. Emlékszem azokra a hónapokra, mikor a férjemmel még csak fejlődött a barátságunk, azon tűnődtünk, hogy mikor lenne itt az ideje továbblépni és elkezdeni randizni. Így visszagondolva, a megfelelő időről az ő elképzelése és az én elképzelésem totálisan különböző volt.

A saját történetemre gondolva azonban biztosan tudom a következőt: Isten időzítése a mi kapcsolatunkban felháborítóan jó volt. Pedig annyi rossz dolog történhetett volna még az időzítés elhibázásán kívül is. De a lényeget tekintve egyedül Egy személy az, aki igazán tudja, hogy mit jelent a jó időzítés, aki nem más mint az, aki az időt is megteremtette. Keresd a kapcsolatot Istennel, hogy megismerd az akaratát és kérd meg, hogy vezessen mindkettőtöket, hogy minden lépést a megfelelő módon és a megfelelő időben tegyetek meg. Isten jó, aki megnyitja az ajtókat a jó dolgoknak és erősen bezárja az ajtót a rossz dolgok előtt.

Mindezeken túl hölgyeim, ahelyett, hogy egy férfiban bíztok, mikor jól akarjátok csinálni a dolgokat a megfelelő időben, bízzatok Istenben, hogy vezesse és irányítsa az életeteket és a jövendőbeli társatok életét pontosan úgy, ahogy a legjobbnak látja. Végül pedig, Isten a legjobb párkereső. Benne igazán megbízhatsz.

Címke: