10 dolog, amit a nőknek a férfiakról tudni kellene

  • 2015. 03. 26.
  • Nagy Gusztáv

Senki számára sem lehet meglepő, hogy Isten a férfit és a nőt különböző módon „kötötte be”. Mindannyian fedeztünk fel már eltéréseket, de gyakran a legnyilvánvalóbb különbségek rejtve maradnak. Shaunti Feldhahn egy széles körben ismert újságíró, szerző és előadó egy fantasztikus könyvet írt, „Csak nőknek: Amit tudnod kell a férfiak lelkivilágáról (For Women Only: What You Need to Know About the Inner Lives of Men) címmel. A könyvében számos meglepő igazságot mesél el, melyekre több mint 1000 férfival készített interjú során jött rá. Shauntival a rádióműsoromban lehetőségem volt egy interjút készíteni, ahol arról a 10 dologról beszélgettünk, amit férfiak leginkább szeretnének saját magukkal kapcsolatban tudatni a nőkkel. Úgy gondolom, ez a 10 dolog lenyűgöző! Sőt, hiszek abban, ha sikerül megértened ezeket, akkor azok nagyban javítani fogják a férjeddel való kapcsolatodat és a házasságodat!

1. A férfiak éreznék magukat inkább kevésbé szeretve, mint alkalmatlannak és olyannak, akit nem tisztelnek

A férjeknek szükségük van a tudatra, hogy őket a feleségük nagyra értékeli mind a családjukban, mind a környezetükben. A férfiak szárnyakat kapnak mikor érzik, hogy a feleségeik csodálják őket, bíznak és hisznek bennük. Shaunti Feldhahn kutatása egyértelműen kimutatta, hogy a férfiak inkább éreznének a feleségük irányából kevesebb szerelmet, csak kapják meg a kellő tiszteletet.

2. A férfi haragja gyakran csak egy válasz a feleség tiszteletlenségére

Amikor egy férj megharagszik a feleségére, gyakran nem ilyen szavakkal fakad ki, hogy „Nem tisztelsz eléggé!”, ellenben nagy a valószínűsége annak, hogy a feleség valami olyat tett, amely őt megalázóan vagy tiszteletlenül érintette és ettől dühös.

3. A férfiak bizonytalanok

A férfiak félnek attól, hogy az életükben nem lesznek sikeresek – nemcsak a munkájukban, hanem otthon, a férfi szerepükben sem. Lehet, hogy ezt sohasem merik megfogalmazni, de ott mélyen legbelül, nagyon is sebezhetőek. Mi az ellenszer? A bátorítás! Egy férfi számára a felesége részéről jövő bátorítás, megerősítés a lehető legnagyobb dolog, amit kaphat! Ha a férj nem kap megerősítést a feleségétől, megpróbálja azt valami másban megtalálni. De amikor rendszeresen őszinte elismerésben részesíti a felesége (és nem csupán hízelgésből), az élet minden területén sokkal magabiztosabbnak fogja érezni magát.

4. A férfiak annak a terhét érzik, amit egy családról való gondoskodás jelent

Elméletileg nem számít, hogy mennyire sokat vagy keveset visz haza egy férfi vagy az, hogy a felesége a szakmájában többet vagy kevesebbet keres. Ettől függetlenül a férfiak az érzelmeikben hordozzák a családról való gondoskodás terhét. Ez a teher nem szabadon választott, mivel a férfiak egyszerűen így vannak bekötve. A családjukról való gondoskodás terhe pedig legalább annyira hat a gondolataikra is mint az érzelmeikre, így könnyen úgy érezhetik, hogy csapdába kerültek. Miközben a feleségek nem képesek megszabadítani őket ettől a nyomasztó érzéstől, a súlyát segíthetnek enyhíteni azáltal, hogy a férjüknek egészséges mértékben adagolják a nagyrabecsülésüket, bátorításukat és támogatásukat.

5. A férfiak több ****et akarnak

A természetes reakció erre általában egy mély sóhaj. Ez a reakció viszont egy hibás feltételezésből fakad. A nők elsősorban arra gondolnak, hogy a férfiak azért akarnak több ****et a feleségüktől, mert náluk ez egy erős fizikai szükséglet. De meglepő módon, Shaunti Feldhahn kutatása kimutatta, hogy az ok, amiért a férfiak több ****et akarnak igazából abból a vágyból fakad, hogy a feleségük kívánja őket. A férfiak egyszerűen azt akarják, hogy kívánatosak legyenek. Valójában egy férfi számára a kielégítő *****ális élet azt érezteti, hogy kívánva és akarva van.

6. A **** többet jelent a ****nél

Amikor a férfiak azt érzik, hogy a feleségük őket *****álisan kívánja, annak az életük többi részére is egy sokkal mélyebb hatása van, mivel a magabiztosságuk és a kiegyensúlyozottságuk is megnő. De ennek az ellenkezője egy mélységesen negatív hatást eredményez. Amikor egy férj *****álisan el van utasítva, nemcsak a felesége fizikai elutasítását érzékeli, hanem azt is, hogy el van utasítva, mint férj, családapa és férfi. Tehát a *****ális életre való megfelelő hangsúly fektetése elképesztően fontos!

7. A férfiak a vizuális kísértésektől szenvednek

A férfiban az ilyen kínok többségében a nő vizuális megjelenésével kapcsolatosan jelennek meg. Ugyanakkor itt nem csupán az elkalandozó tekintetekre gondolok. Még a legnagyobb mértékben Istenfélő férj figyelme sem kerülheti el azt a nőt, aki úgy öltözködik, hogy a ruházata a testére vonja a tekinteteket. Ha csak egy pillantás erejéig is, de ezek a képek a férfi agyban elraktározásra kerülnek, pontosan úgy, mint egy „fotóalbumban” majd ezek a képek bármilyen figyelmeztetés nélkül újra megjelennek. A férfiak el tudják dönteni, hogy elidőznek ezekkel a képekkel és emlékekkel, vagy kizárják őket, de azt képtelenek kontrollálni, hogy mikor jelenjenek meg újra.

8. A férfiak élvezik a romantikát, de kétségeik vannak a romantikára való képességeikre vonatkozóan

Igaz, számos férfi egy kiábrándító testben jelenik meg, de ez nem jelenti azt, hogy erre büszkék lennének! A férfiak romantikusak akarnak lenni, csak kétségeik vannak a képességeiket illetően, hogy képesek kihozni magukból a romantikus férfit. Egy belső bizonytalanság az, ami folyamatosan gyötri őket, túl magasnak gondolva a megalázás és hibázás kockázatát. A feleségek ha növelni akarják a férjük magabiztosságát és romantikus beállítottságát egy nagyszerű dolgot tehetnek, ha bátorítják őket és újraértékelik a romantikával kapcsolatos elvárásaikat. Például egy feleség esetleg ellenkezik amikor a férje megkéri, hogy menjenek el együtt a barkácsboltba, pedig valószínűleg csak azért kezdeményez, mert ezt az időt egy közös kimozdulásnak gondolja hasonlóan egy fiatal párhoz, amely együtt lóg valahol. Mi ebben a nem romantikus?

9. A férfiaknak fontos a feleségük megjelenése

Nem azt mondom, hogy minden férfi a legmenőbb szupermodellt akarja feleségül. Amit a férfiak igazán akarnak az az, hogy lássák a feleségüket erőfeszítéseket tenni amint odafigyelnek magukra (ahelyett hogy elhagynák magukat), mivel igazából ez a férjüknek szól! A férjek nagyra értékelik azokat az erőfeszítéseket, melyeket a feleségük tesznek azért, hogy továbbra is vonzóak maradjanak.

10. A férfiak tudatni akarják a feleségükkel, hogy mennyire szeretik őket

A férfiak leggyakoribb válasza ez volt. Nem voltak biztosak abban, hogy képesek a szerelmüket kifejezni, de a feleségeiket mélységesen szerették. A férfiak meg akarják mutatni a szerelmüket a feleségüknek és vágynak arra, hogy a feleségük megértse ezt a tényt.

Címke: