A párkapcsolat érzékszervei

A párkapcsolat érzékszervei: A bőr

  • 2016. 10. 03.
  • Varjú Lajos

A bőr olyan sok jelzést tud befogadni, olyan sokat köszönhetünk annak, hogy érzünk, lélegzünk, kommunikálunk a bőrünk segítségével. A fájdalom, a meleg, a hideg észlelése életmentő. De amikor test a testtel összeér! Bőrünkön keresztül érezni a másikat! Az talán a csúcsa e testrészünk teljesítményének. Amikor először hozzáértem a feleségem kezéhez (egészen pontosan a kisujj a kisujjhoz) és ő nem húzta el, hanem egy apró mozdulattal jelezte, hogy ez neki is örömet jelent, nos azt az érzést soha nem fogom elfelejteni. Egy apró, óvatos érintés kezdete volt egy kapcsolatnak, ami meghatározta és meghatározza az egész életemet.

A párkapcsolat érzékszervei: A fül

  • 2016. 09. 12.
  • Varjú Lajos

Dicséret és meghallgatás

Szelektív érzékszervünk a fül. Sok inger ér minket, főleg nagy társaságban, meg kell tanulnunk megkülönböztetni a számunkra lényeges és lényegtelen információkat. A házasságban is használjuk a szelektív hallást. Például a „drágám kérsz nutellás palacsintát?” kérdést a fülem azon nyomban közvetíti az agynak, a válaszreakcióm ideje nem éri el az 1 másodpercet. Ugyanakkor a „drágám ráérnél kipakolni a mosogatógépet?” kérdés bizony csak vánszorog, vánszorog, sőt bevallom, néha elakad valahol az univerzumban.

A párkapcsolat érzékszervei: A szem

  • 2016. 09. 05.
  • Varjú Lajos

Nagy titok, hogy miért pont ő.

Örök dilemma, hogy Isten kiválaszt nekünk valakit és úgy rendezi a dolgokat, hogy egymásra találjunk, vagy mi dobbanunk valakire és Isten megerősíti a döntésünket, vagy egészen másképpen történik. Ebbe a vitába nem szállok be. Én a feleségemet hitetlenül ismertem meg. Nem imádkoztam, nem kaptam jeleket, nem mentem a pásztoromhoz. De hiszem, hogy Isten formál minket már 26 éve, hogy egymáshoz illőek legyünk. Hiszem, hogy a választásnak van emberi és van isteni oldala, egyiket sem érdemes elhanyagolni.